Header Image

Malena Dahl

Mammaledig journalist som har förälskat sig i familjelivet. Bor i hus med min sambo, vår dotter som föddes 2018 och våra två busiga byrackor Börje och Stina. Jag skriver mestadels om mammalivet och allt vad det innebär. I menyn kan du enkelt leta i kategorierna om du är ute efter något specifikt. Du är varmt välkommen hit och lämna gärna ett avtryck i kommentarsfältet. Allt gott!

Bebisgröt

Publicerad,

När dottern var sex och en halv månad började vi sakta introducera gröt. Vi började med en tesked och ungefär en månad senare åt hon ungefär en hel portion. Jag gör en vegetarisk gröt med bland annat proteinrika pumpafrön och järnrik aprikospure. Jag utgår från ett recept jag hittade ”Eko mamma i stan”, men jag har i lite mer vatten då jag märkt att Florence vill ha det så.

Jag gör egen aprikospure som jag fryser in i istärningar. Jag köper torkade aprikoser (som ej är svavlade) och lägger de i en kastrull med kokat vatten (som har hunnit svalna) och ställer in i kylen i några timmar. Sedan mixar jag aprikoserna med lite av vattnet och häller upp i istärningar. När jag kokat upp gröten lägger jag två tärningar med fryst aprikospure i en skål och häller på den värma gröten. När aprikospiren har smällt brukar det bli en perfekt temperatur på gröten. 

1 portion:

1/2 dl skrädmjöl
1 dl vatten
1 tsk mixade pumpafrön
1 tsk nyponmjöl

Koka upp vattnet och vispa ner ingredienserna.

Tillsätt:
2 frystärningar aprikospuré

Så här ser det ut vid spisen hemma hos oss – glasburkar med skrädmjöl, nyponmjöl och mixade pumpafrön. Det gör det enkelt att fixa gröten till frukost och kvällsmål. Frukosten har vi dock avvaktat med ett tag då hon inte velat ha frukost ännu och då blir det att vi får slänga istället. Jag försöker ta in alla hennes signaler där hon visar vad i matväg hon är redo för. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *